UITNODIGING 'BETWEEN Q&A'
vernissage solo-expositie Karin Hoogesteger 04.12.2015

 

Van 3 december 2015 tot en met 23 januari 2016 is bij Vonkel voor het eerst het werk van Karin Hoogesteger te zien. De kwetsbaarheid van kinderen vormt het hoofdthema van haar solo-expositie die de titel 'Between Q&A’ draagt.

Karin Hoogesteger is gefascineerd door de impact van het socialisatieproces op de identiteit van mensen. De vorming van kinderen staat dan ook altijd centraal in haar werk. In haar optiek vormen kinderen zich een beeld van de wereld aan de hand van de vragen die zij stellen en de antwoorden die zij hierop krijgen. Haar schilderijen bevinden zich in de ondefinieerbare ruimte tussen deze vragen en antwoorden en stellen de toeschouwer in staat een ‘moment van impact’ mee te maken.

Voor haar expositie ‘Between Q&A’ selecteert Vonkel bewust de meer confronterende doeken van Karin Hoogesteger uit haar recente ‘Bach-serie’. Deze sluiten op verschillende bewustzijnsniveaus aan op de beelden van vluchtelingenkinderen die momenteel veelvuldig in het nieuws verschijnen. Zij roepen hiermee de vraag op welke invloed grote wereldproblemen hebben op de vorming van kwetsbare kinderen in nood  en welke verantwoordelijkheid wij hierin als volwassenen dragen.

Karin Hoogesteger studeerde af aan ArtEZ in Kampen en ontving een startstipendium van het Fonds voor Beeldende Kunsten. Haar werk maakt onderdeel uit van de collecties van o.a. Achmea, PGGM, Universiteit Twente en meerdere centra voor beeldende kunst in Nederland.

Haar solo-expositie ‘Between Q&A’ is van 3 december 2015 tot en met 23 januari 2016 te zien in de expositieruimte van Vonkel, Assendelftstraat 19, in Den Haag.

We nodigen u van harte uit voor de vernissage tijdens Hoogtij op vrijdag 4 december 2015 van 19 tot 23 uur.

     
 

vonkel - actuele beeldende kunst

assendelftstraat 19 | 2512 VS den haag
www.vonkel.nl | info@vonkel.nl
www.facebook.com/galerieVonke
l

+31 (0)70 427 80 84 | +31 (0)6 415 66 881   
  Wilt u niet langer onze informatie ontvangen? Klik dan hier .