vonkel – actuele beeldende kunst

In het centrum van Den Haag toont Vonkel actuele beeldende kunst.

Onze galerie heeft zich gespecialiseerd in actuele schilder- en tekenkunst van kunstenaars die in Nederland een kunstacademie hebben doorlopen of een masterstudie hebben afgerond.

In onze expositieruimte in de Assendelftstraat 19 in Den Haag programmeren we kleine, gespecialiseerde solo-exposities met een actuele thematiek of beeldtaal. Daarnaast tonen we het werk van met name de bij ons aangesloten aankomende kunstenaars op nationale beurzen en is het onze ambitie om hun werk op toonaangevende beurzen in het buitenland te exposeren.

Centraal in de galerie staat het jonge talentenprogramma dat we in 2009 zijn gestart. Werken van de eerste kunstenaars uit dit programma zijn inmiddels in Nederlandse collecties opgenomen en worden op nationale beurzen getoond. Jaarlijks bezoeken we alle kunstacademies in Nederland om patronen en veranderingen in de eigentijdse kunst in het Nederlandse taalgebied vast te stellen en te onderzoeken. Onze focus ligt hierbij op (het grensgebied van) schilder-, en tekenkunst, vanuit onze fascinatie voor de ontwikkeling van traditionele media binnen de veelheid van nieuwere media als digitale fotografie, video en installaties.

Vonkel is aangesloten bij de Nederlandse Galerie Associatie en de Kunstkoopregeling van het Mondriaanfonds en  is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel Haaglanden onder nummer 54913942.

.