Van 16 april tot en met 21 augustus 2016 is in Hal 6 van de Rotterdamse Kunsthal het project ‘Sic Semper’ van Inge Aanstoot te zien. Inge Aanstoot (1987) werkt aan een grootse muurschildering, bewoond door menselijke figuren, zelfportretten en een grote variëteit aan dieren. Aanstoot verkent in haar werk de omgang van mensen met informatie.

Inge Aanstoot is gefascineerd door de subjectiviteit van de geschiedenis en trekt daarbij parallellen tussen rariteitenkabinetten uit de Gouden Eeuw en het internet van nu. Vooral de manier waarop we al sinds mensenheugenis informatie naar onze hand zetten om onze eigen argumenten te versterken, houdt haar bezig. “Vroeger werden opgezette paradijsvogels uit verre oorden als Godsbewijs aangedragen; later zouden ze juist Darwins evolutietheorie ondersteunen”, aldus Aanstoot. Ze start haar werk vanuit de compositie en laat het antwoord op de levensvragen die zij zichzelf stelt in het midden. De kijker wordt uitgenodigd zelf het verhaal te ontdekken dat zich tussen de penseelstreken schuilhoudt.

Inge Aanstoot studeerde in 2009 af aan de Willem de Kooning Academie en won in 2014 en 2015 respectievelijk de Piketprijs voor Schilderkunst en de Sacha Tanja-penning.

Op 22 mei 2016 gaan Inge Aanstoot en Thierry Reniers (eigenaar van Vonkel, galerie voor eigentijdse kunst) in gesprek over het project en het oeuvre van Inge Aanstoot tijdens een ‘artist talk’ die in de Kunsthal georganiseerd wordt.