Van 7 t/m 11 oktober 2015 vindt in de Fokker Terminal in Den Haag Art The Hague plaats.

Vonkel toont in stand 20 kunstenaars uit zijn jonge talentenprogramma en organiseert daarnaast op de eerste verdieping de expositie LICHTING ’15.

In dubbelstand 20 is in een solo-expositie het nieuwe werk van Inge Aanstoot te zien, die begin dit jaar de Sacha Tanja-penning won en voor het eerst op de ‘longlist’ voor de Prix de Rome prijkte.

Sabi_web
Inge Aanstoot, Sabi, 180 x 300

In zijn groepsexpositie toont Vonkel werk van Maarten van Soest (nominatie Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst 2015), Arike Gill, Lisette Schumacher en Romy Muijrers (nominatie Piketprijs 2015). Ook is hier klein werk van Jim Impelmans en Anne Meijer te zien.

SONY DSC

Maarten van Soest, serie ‘Sawn’

Voor de expositie LICHTING ’15 op de eerste verdieping selecteerde Vonkel voor het achtste jaar op rij werk van kunstenaars die afstudeerden aan een van de Nederlandse kunstacademies. De geselecteerden van 2015 zijn: Nora Axnick (ArtEz, Enschede), Wouter van der Laan (HKU, Utrecht), Romy Muijrers (KABK, Den Haag), Wim Warrink (Minerva, Groningen), Joyce ter Weele (Minerva, Groningen) en Teun Welten (St. Joost, Breda). Zij tonen in hun werken op papier, schilderijen en installaties niet alleen hun talent, maar zijn ook representatief voor diverse ontwikkelingen in de eigentijdse kunst.

Romy-Muijrers,-Terug-naar-de-verloren-tijd,-Vonkel_staand
Romy Muijrers, Terug naar de verloren tijd, werk op papier