Vanaf vandaag is de nieuwe website van Vonkel online.

In het tiende jaar van ons bestaan maken we de balans op en blikken we vooruit. Niet alleen op de nieuwe website, maar ook in onze inmiddels verbouwde galerie wordt zichtbaar waar we ons in de komende jaren op willen toeleggen.

Onze focus verleggen we geheel naar actuele beeldende kunst. Op beurzen in binnen- en buitenland willen we  kunst centraal stellen die afkomstig is van Nederlandse academies en die in ons jonge talentenprogramma gerijpt is. Door dicht op het ontstaan van de beeldende kunst te blijven zitten, waar te nemen hoe deze zich ontwikkelt en in gesprek te zijn met de kunstenaars die de Nederlandse kunst van dit moment gestalte geven, streven we ernaar de tijdgeest in beeld te brengen en te volgen. In exposities op beurzen, in onze expositieruimte in Den Haag en in artikelen over de ontwikkelingen in de eigentijdse kunst doen we hiervan verslag.

Deze keuzes leiden uiteraard tot een verschuiving in onze selectie van kunstenaars. De vaste kern van kunstenaars met wie we samenwerken is bewust verkleind, in de toekomst zullen we vaker incidenteel het werk van gastkunstenaars tonen in lijn met actuele ontwikkelingen.

Op deze manier hopen we een levend beeld van de eigentijdse kunst in Nederland te blijven geven en de opkomende kunst te blijven stimuleren.

 

(afbeelding: Romy Muijrers (LICHTING ’15), Terug naar de verloren tijd, nero op papier)