Johan Kleinjon
Stuff you should know, 90 x 70, tekening op papier, 2016
€ 3.500,- (inclusief lijst)
Gees Verhees
Tienerheksen, 50 x 65, tekening op papier, 2015
Marie Pop
Untitled, 55 x 60, foto op papier, 2016
€ 1.250 (oplage 5)
Michiel Walrave
Untitled, 30 x 50, tekening op papier, 2016
€ 650
Jim Impelmans
Zonder titel (Lou Reed), 80 x 60, olie op doek, 2016
€ 1.500
Seb Ikso
Untitled, 16 x 19, tekening op papier, 2016
€ 600,- (inclusief lijst)
Inge Aanstoot
De Profundis (I wonder who I am), 50 x 40, acryl op doek, 2016
€ 1.400

HOLLAND

‘Holland’ is een groepsexpositie samengesteld door singer-songwriter Mark Lotterman met werk van Inge Aanstoot, Jim Impelmans, Peter de Krom, Johan Kleinjan, e.a.

De Rotterdamse singer/songwriter Mark Lotterman brengt zijn vijfde plaat ‘Holland’ op een bijzondere manier uit. Hij vraagt kunstenaars, wetenschappers en ‘normale mensen’ een bijdrage te leveren gebaseerd op één van zijn nieuwe liedjes. Zo ontstaat een bonte verzameling van schilderijen, tekeningen, foto’s, gedichten, lezingen en interviews die één ding gemeen hebben: Lottermans muziek. De verzameling bestaat inmiddels uit meer dan 100 bijdragen en groeit met de dag. Na een succesvolle eerste expositie in Engeland die bezocht werd door een paar duizend bezoekers, toont galerie Vonkel Lottermans tentoonstelling voor het eerst in Nederland.

De expositie bevat bijdragen van beeldend kunstenaars Inge Aanstoot (schilder), Peter de Krom (fotograaf), Seb Ikso (illustrator), Jim Impelmans (schilder), Anique Weve (fotograaf), Johan Kleinjan (illustrator), Michiel Walrave (illustrator), Gees Voorhees (illustrator) en Bruno Ferro Xavier da Silva (illustrator).

Psychiater Bram Bakker, ‘geluksprofessor’ Leo Bormans en massapsycholoog Jaap van Ginneken geven via tablets korte lezingen geïnspireerd op de songs ‘Happy’ en ‘Norway’. Daarnaast wordt een serie brieven tentoongesteld die een Duitse soldaat aan zijn vriendin schreef in WO II (bij het liedje ‘The Great Farewell’) en zijn foto’s te zien van een onbekende soldaat uit Nederlands-Indië (bij het liedje “Holland’).

De expositie wordt besloten met een finissage op 30 september (van 19 tot 23 uur). Mark Lotterman zal zelf optreden en kunstenaarsduo Inge Aanstoot en Anique Weve tonen onder de naam van hun alter ego Marie Pop nieuw werk in een caravan die voor de galerie geplaatst wordt.

 

De expositie ‘Holland’ is van 12 augustus tot en met 30 september elke donderdag, vrijdag en zaterdag te bezoeken. De reguliere openingsuren zijn van 12 tot 18 uur. Op vrijdagavond 30 september vindt van 19 tot 23 uur een finissage plaats in aanwezigheid van de kunstenaars en singer-songwriter Mark Lotterman.