16.10  – 28.11.2015
Inge Aanstoot

Onder de titel ‘Yūgen’ toont Vonkel van 16 oktober tot en met 28 november 2015 de nieuwe solo-expositie van Inge Aanstoot.

Inge Aanstoot (1987) studeerde in 2009 af aan de Willem de Kooning Academie en won in 2014 en 2015 respectievelijk de Piketprijs voor Schilderkunst en de Sacha Tanja-penning. Dit jaar stond haar naam voor het eerst ook op de longlist voor de Prix de Rome. Zij is gefascineerd door met symboliek beladen beelden, het onstuitbare menselijk associatievermogen en de oneindige stroom aan beeldmateriaal waarmee zij zichzelf in onze wereld omringd ziet. Haar werk is een wervelwind van dagelijkse dingen of ervaringen, dromen, wens- of angstbeelden rondom het centrale ik.

De titel van de expositie (en van het centrale schilderij), Yūgen, is afkomstig uit de traditionele Japanse esthetica en verwijst evenals het werk van Inge Aanstoot zelf naar het overweldigende gevoel dat het leven en zijn wonderlijke verschijningsvormen kunnen oproepen. Hoewel in onze expositieruimte slechts een beperkt aantal doeken tentoongesteld wordt, overweldigt hun formaat de toeschouwer en voert deze mee in de belevingswereld van de kunstenaar.

Vonkel toont het werk van Inge Aanstoot al sinds haar afstuderen en zal komend jaar haar schilderijen ook op beurzen in het buitenland tonen. In de nieuwe solo-expositie laten we haar technische en inhoudelijke ontwikkeling zien.

De nieuwe werken van Inge Aanstoot zijn voor het eerst getoond tijdens Art The Hague van 7 tot en met 11 oktober j.l. Van 16 oktober tot en met 28 november is haar expositie Yūgen te zien in onze expositieruimte in de Assendelftstraat 19 in Den Haag.

Bezoek de kunstenaarspagina.