07.01 – 06.03.2015 –
Véronique Schrama

Van 7 januari t/m 6 maart 2015 vindt bij Vonkel de solo-expositie plaats van Veronique Schrama. Afgelopen jaar won zij het ‘Michaeltje’, de Zwolse kunstprijs voor vernieuwend en toonaangevend talent. Het Stedelijk Museum Zwolle zal in seizoen 2015/2016 eveneens een solo-expositie aan haar werk wijden.

Veronique-Schrama--On-landscape-Passage-(Ducts-and-Turbines)-2,-NYC,-2012

Veronique Schrama (Hunter College New York, 2012 / Frank Mohr Instituut, 2013) vraagt zich af of fabrieken een hartslag hebben, of machines een ziel bezitten. Ze zoekt naar antwoorden in haar project ‘Mass – Mechos – Structure’, een omgeving die uit een totaal industrieel landschap bestaat waarin machines de enige bewoners zijn. Haar monumentale houtskooltekeningen, die geïnspireerd zijn op herinneringen aan haar vaders werkplaats, zuigen de toeschouwer haar machinewereld in.

Vooral de monumentaliteit van Veronique Schrama op het platte vlak en haar ambachtelijkheid en techniek werden geprezen door de vakjury  van de Zwolse kunstprijs het ‘Michaeltje’, bestaande uit Roos van Put, voormalig hoofdredacteur van Kunstbeeld en adviseur van de Raad voor Cultuur, Dick Aukes van cultuurwerkplaats R10 en Aranka Wijnbeek en Adriaan de Regt van Stedelijk Museum Zwolle.

Na Jim Impelmans (Willem de Kooningacademie, 2012) en Arike Gill (KABK, 2013) is Veronique Schrama de derde kunstenaar in een reeks exposities waarin Vonkel werk op papier van jong Nederlands talent centraal stelt.

De finissage van de expositie vindt plaats op vrijdag 6 maart van 19 tot 23 uur tijdens Hoogtij #40, de culturele route langs kunstenaarsinitiatieven, galeries en kunstinstellingen in de Haagse binnenstad.

 

Bezoek de kunstenaarspagina.