29.08 – 03.10.2015 –
Nora Axnick, Wouter van der Laan, Romy Muijrers, Wim Warrink, Joyce ter Weele

Van 29 augustus tot en met 3 oktober 2015 brengt Vonkel in zijn expositieruimte in Den Haag werk bijeen van vijf talenten die dit jaar afstudeerden aan een van de Nederlandse kunstacademies. Van 7 tot en met 11 oktober is hun expositie LICHTING ’15 vervolgens te zien tijdens Art The Hague, de jaarlijkse beurs voor eigentijdse kunst van Den Haag.

Nora Axnick (ArtEz Enschede), Wouter van der Laan (HKU), Romy Muijrers (KABK), Joyce ter Weele (Minerva) en Wim Warrink (Minerva) brengen via hun schilderijen en werken op papier in beeld wat jonge kunstenaars van nu beweegt. Daarnaast heeft elk van hen zich reeds op een of andere manier onderscheiden. Over Nora Axnick, Wouter van der Laan en Wim Warrink verschenen publicaties in Metropolis M en Mister Motley. Romy Muijrers is recentelijk genomineerd voor de Piketprijs. Joyce ter Weele en Wim Warrink wonnen naar aanleiding van hun afstuderen respectievelijk het Coba de Grootstipendium en de Klaas Dijkstra Academieprijs. Dijkstra Academieprijs.

De expositieborrel vindt plaats tijdens Art The Hague in de Fokker Terminal in Den Haag op donderdag 8 oktober van 19 tot 21 uur.  Meer informatie over Art The Hague is te vinden op www.artthehague.nl.