05.01 – 02.03.2013 –
Jim Impelmans

Eerste solotentoonstelling van de in 2012 aan de Willem de Kooning Academie afgestudeerde Jim Impelmans (1985) met donkere, vervaagde en vervormde olieverfschilderijen, gebaseerd op portretfoto’s maar waarbij het beeld geabstraheerd is als gevolg van gedeeltelijke of volledige destructie van het portret.

In eerste instantie zet Impelmans met grove lijnen portretten neer op basis van donkere of vage zwart-wit foto’s van muzikanten die hij bewondert, of van zijn eigen vrienden. Vervolgens stort hij zich in het schilderij en vernietigt hij gaandeweg het beeld door de verf letterlijk door elkaar te gooien.

Toeval speelt een grote rol in zijn werk. De olieverf die hij gebruikt, blijft lang nat, zodat hij deze kan manipuleren tot er een beeld ontstaat dat hem fascineert. Soms is het oorspronkelijke portret nog herkenbaar, soms doemen de trekken van de persoon nog uiterst vaag op in een verder abstract geheel. De donkere doeken van Jim Impelmans zijn in onze optiek boeiend, omdat ze steeds weer de vraag oproepen wat de mens nu precies tot mens maakt.

We nodigen u van harte uit om de tentoonstelling FACE IT te komen bezoeken. De jonge kunstenaar hoort graag uw reactie op zijn werk.